Touch of Nature

Touch of Nature

De wind door je haren, kippenvel door de kou, regendruppels raken je huid. Deze herfst staat in het teken van één zijn met de natuur. Een ‘Touch of Nature’. Dit doen we door collecties aan te bieden met natuurlijke materialen en duurzame merken. De schoonheid van de natuur ga je terugzien in onze nieuwe campagne voor AW 23/24. 

 

Natuurlijke materialen

Wol
Een materiaal wat je overal ziet terugkomen deze herfst is wol. Steeds meer merken maken gebruik van alpacawol, zo ook het merk Knit-ted. Deze wol is heel licht, waardoor de items comfortabel dragen.

Mohair
Een ander materiaal wat je misschien in onze labels terug kunt vinden is mohair. Dit wordt ook vaak gebruikt bij truien of vesten in combinatie met wol. Mohair is wol van de angorageit. Deze wol is van zeer hoge kwaliteit en behoort tot de meest luxe wolsoorten. Daarnaast zorgt het ervoor dat een kledingstuk heerlijk zacht is en vrijwel niet prikt. Shop hier alle items met mohair. 

Katoen
Katoen blijft elk seizoen terugkomen en wordt steeds meer ingezet als duurzaam product voor kleding. Deze herfst zie je ook mooie items van 100% katoen. Door 100% katoen te gebruiken worden items zacht en comfortabel. Het voelt natuurlijk aan op je lichaam en is daarnaast ook erg stevig.

    


Duurzame merken

By-Bar
By-Bar is bezig met het verduurzamen van hun collecties. Dit doen ze door natuurlijk gekleurd wol te gebruiken, jassen te maken van gerecycled plastic en items van biologisch katoen. Deze duurzame collectie breiden ze elk seizoen weer uit.

Via Vai
Via Vai gebruikt leer dat afkomstig is van dieren die zijn grootgebracht voor de voedingsindustrie. Die huid wordt daarom ook wel gezien als ‘afvalproduct’. Daarnaast kopen zij hun leer alleen in bij gewaardeerde leveranciers, om ook het welzijn van de dieren te waarborgen. Het restleer dat overblijft bij de productie van schoenen en tassen wordt hergebruikt in kleine accessoires.

Loïs Jeans
De jeans van Loïs worden nog steeds 100% geproduceerd in Spanje en Portugal. Hierdoor kunnen ze garanderen dat er goede werkomstandigheden zijn en milieuvoorschriften worden nageleefd. Daarnaast hebben ze een productieproces ontwikkeld waardoor hun denim met 99% minder water worden gekleurd.

    

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter