Uniek weet raad

Gaat er dan toch iets mis? Je herkent het wel:een hardnekkige vlek in je splinternieuwe blouse. Maar geen paniek! Uniek Mode deelt graag tips om je kleding schoon te krijgen. Hardnekkige vlekken zijn niet altijd even makkelijk te verwijderen uit je kleding en de ene vlek is natuurlijk de andere vlek niet. Behandel daarom de vlek voordat het de wasmachine in gaat met een vlekkenmiddel en probeer de vlek te deppen in plaats van te wrijven. Probeer te achterhalen waardoor de vlek isontstaan en gebruik vervolgens een van de onderstaande methodes. 

1. Vetvlek in zijde: verwijder met wasbenzine, nu zie je een kring. Neem een bakje en doe het kledingstuk hierin totdat het nat is. Hierna buiten hangen totdat het droog is.

2. Oude bloedvlekken: een nacht laten weken in koud water met een scheut melk. Vervolgens gewoon wassen in de wasmachine.

3. Deodorant: wrijf over de vlek met een panty om het schoon te krijgen.

4. Transpiratie: blanke azijn of glansspoelmiddel over de vlek en laten intrekken. Hierna in de wasmachine. 

5. Rode wijn: direct op deppen van buiten naar binnen. Vervolgens behandelen met lauwwarm water en spa rood. Hierna zo snel mogelijk in de machine. 

6. Champagne: nog big deal. Haal rustig adem, met die bubbels in de hand. Lauwwarm, helder water erop en gaan.

7. Nagellak: spuit er deodorant (met alcohol) op en dep de vlek vervolgens even. NIET wrijven, anders wordt de vlek juist groter.

8. Mascara: een mascara vlek ziet er vaak erger uit dan het werkelijk is. enige benodigdheden zijn warm water en zeep. 

9. Lippenstift: je zult het niet geloven, maar een lippenstift vlek verwijder je dus... met luierdoekjes. Wrijf zachtjes over de vlek en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Niet gelukt? Wrijf er dan vaseline op en dep af met alcohol. Ook hierna doet de wasmachine de rest van het werk.

10. Parfum: radicale aanpak, gegarandeerd. Gebruik watten en alcohol om de vlek voorzichtig weg te wrijven. Nog steeds een beetje zichtbaar? Dan is de oplossing: ossengal zeep, een natuurlijke vlekverwijderaar met zeep en ossengal.